Doplňte svému tělu potřebné vitamíny, antioxidanty, živiny, enzymy a další účinné látky. Čerstvé šťávy posilují imunitu a napomáhají lépe se bránit všudy přítomným virům a bakteriím. Jsou lépe stravitelné a prospěšné látky se tak efektivněji vstřebávají. Účinně brání únavě mozku, posilují cévy, čistí trávicí ústrojí a napomáhají jeho správné funkci.
Šťáva získaná z ovoce či zeleniny pomocí lisu nebo odšťavňovače.
Koktejl vyrobený mixováním ovoce a zeleniny doplněný tekutou bází, jako je například voda, živočišné nebo rostlinné mléko. Často se do tohoto nápoje přidává ještě např. jogurt, chia semínka nebo led.
K obvyklým jablkům a citrusovým plodům nakombinujte i potraviny pro nápoje méně obvyklé, např. čerstvé špenátové listy, salátovou okurku, řapíkatý celer, červenou řepu, mrkev, zázvor, případně doplňte nápoj špetkou mleté skořice.
Ovoce a zeleninu vždy pečlivě omyjte a očistěte, citrusové plody vždy zbavte slupek nebo odšťavněte.
Použijte syrové ovoce a zeleninu - obsahují mnohem více prospěšných látek nežli tepelně upravené suroviny.
Čerstvou šťávu konzumujte co nejdříve po přípravě.
Čistě ovocné šťávy zařaďte spíše po fyzické zátěži, nebo na dopoledne - zejména pokud se snažíte o redukci hmotnosti. Na cukry bohatou čistě ovocnou šťávu můžete rozředit vodou.
Přidejte zeleninu – obsahuje méně cukrů a napomáhá udržovat zdravé Ph.
Odšťavňováním přicházíme o důležitou vlákninu, vyzkoušejte k přípravě mixéry a blendery. Získáte tak husté smoothie, které navíc i na čas zasytí.
Přidejte bílkovinu (jogurt, mléko, tvaroh nebo třeba ovesné vločky).
Doplňte semínka, nebo oříšky.
Vyzkoušejte naše doporučení na zaručenou vitamínovou bombu – vsaďte na kombinaci červené řepy, mrkve, jablka a trošky zázvoru ještě teď v zimních měsících.